FORUM
niewidzialem zebys napisal ze wzrosla o 20 gr ale do obnizek to sie rwiesz jak szpak na czeresnie .Uwazaj pilnujemy
kup sobie okulary i poczytaj moje ostatnie posty !
na czwartek zamowione 20 po 5,2+vat nie daj cie sie zwariowac komu drogo to na zachod po te tansze
Jak zboże mocno stanieje to za rok będzie dopiero świńska górka.
Dopóki pszenica i kukurydza oraz soja będą na giełdzie to nie bardzo widzę możliwość żeby miały one potanieć, a co za tym idzie świń nie powinno przybywać jeszcze pogłowie powinno spaść bo wciąż są producenci trzody którzy produkują bardzo nieefektywnie, a to że 09 pisze że świń jest full to pojęcie względne bo dla jednego ful to 10 a dla innego 1000.
A jak zboże paszowe było po 300 zł. to wtedy na giełdach nie było ???
a mięsa na giełdach nie ma ????????
Od zjazdu z autostrady do samego zakładu nie ma ani jednego przejścia , więc nie ma gdzie spacerować . Zakład jest poza miastem i za bardzo nie ma gdzie protestować . Na braki towaru też nie narzeka , bo na jego korzyść leją wodę lejwodowie i pogłowie jest wystarczające . Lejwodowie gwarantują opłacalne ceny i Pini nie musi się martwić że będzie zmuszony drogo tucznika kupować . Zakład działa na 100% mocy zaraz wykupi wszystkie żywe zwierzaki , a tucznik co dzień tylko w górę ..
http://www.tvp.pl/lodz/aktualnosci/spol ... i/10892749
Coś pokręciłem
Jeżeli dla kogoś to może wydawać się śmieszne, radzę przenieś się w okolice takiego dużego zakładu albo fermy to na własnej skórze przekona się o życiu w smrodzie.
09 piszesz takie głupoty że aż się czytać nie chce.150 kg tucznik to jest 2 klasa która jest tańsza od 1 o 20 ,30 gr,więc jak Ty dajesz po 4.30 to za 2 klasę 4 powinno być a jak ty żerujesz na rolnikach to na taczce z tego skupu powinni cię wywieźć.I to nie rolnik jest głupi tylko ty zachłanny.Świń obecnie nie ma ani za dużo ani za mało,jest w sam raz na obecny popyt.Jak zboże mocno stanieje to za rok będzie dopiero świńska górka.
Niektóre ZM mają tak ustalone cenniki na WBC że za przerośnięte tyle placą co za knura
To dlaczego za stare krowy płacą 5,50 zł za żywą i ile jest z niej odpadu a mimo to jest droższa od najlepszego tucznika ja tego po prostu nie rozumie???
Średnia waga 137 kg , wszystko po 5.1 netto bez potrącenia. Były takie po 120 a i takie po 150 ..
Niektóre ZM mają tak ustalone cenniki na WBC że za przerośnięte tyle placą co za knura
To się takim zakładom nie sprzedaje!!!Ja miałem w lutym takie co ważyły średnio 137 kg i dostałem normalną cenę!
Za 5 godzin załadunek po 6.7 wbc
Na moim terenie chodzą słuchy że Pork Handel Olsztyn plajtuje ,panowie uważajcie!!
Witam myślę ze to prawdziwe informacje w naszej grupie zabrali świnie 3 stycznia płacili na raty i do dziś 20 tys zł nie przeleli
To dlaczego za stare krowy płacą 5,50 zł za żywą i ile jest z niej odpadu a mimo to jest droższa od najlepszego tucznika ja tego po prostu nie rozumie???
Na to pytanie może być tylko jedna odpowiedz, krów nie idzie hodować na balkonach. Jeżeli jeszcze ze 2 lata utrzymają się te stosunkowo wysokie ceny bydła to wielkopolscy rolnicy postarają się oto żeby je zbić raz na zawsze. W obecnym czasie jeżeli ktoś coś na wsi nowego buduje to tylko oborę na bydło mięsne.
To dlaczego za stare krowy płacą 5,50 zł za żywą i ile jest z niej odpadu a mimo to jest droższa od najlepszego tucznika ja tego po prostu nie rozumie???
Na to pytanie może być tylko jedna odpowiedz, krów nie idzie hodować na balkonach. Jeżeli jeszcze ze 2 lata utrzymają się te stosunkowo wysokie ceny bydła to wielkopolscy rolnicy postarają się oto żeby je zbić raz na zawsze. W obecnym czasie jeżeli ktoś coś na wsi nowego buduje to tylko oborę na bydło mięsne.
Mięsne to rozumie ale mleczne chude i stare więcej brzucha jak jej całej i jak tu porównywać tucznika 60% mięsności co my znaczymy producenci tuczników powinniśmy 100% ceny więcej dostać a nie cieszyć się z groszówek
To dlaczego za stare krowy płacą 5,50 zł za żywą i ile jest z niej odpadu a mimo to jest droższa od najlepszego tucznika ja tego po prostu nie rozumie???
Na to pytanie może być tylko jedna odpowiedz, krów nie idzie hodować na balkonach. Jeżeli jeszcze ze 2 lata utrzymają się te stosunkowo wysokie ceny bydła to wielkopolscy rolnicy postarają się oto żeby je zbić raz na zawsze. W obecnym czasie jeżeli ktoś coś na wsi nowego buduje to tylko oborę na bydło mięsne.
A czy na mięsne bydło potrzebna obora chyba zadaszenie wystarczy
To dlaczego za stare krowy płacą 5,50 zł za żywą i ile jest z niej odpadu a mimo to jest droższa od najlepszego tucznika ja tego po prostu nie rozumie???
Na to pytanie może być tylko jedna odpowiedz, krów nie idzie hodować na balkonach. Jeżeli jeszcze ze 2 lata utrzymają się te stosunkowo wysokie ceny bydła to wielkopolscy rolnicy postarają się oto żeby je zbić raz na zawsze. W obecnym czasie jeżeli ktoś coś na wsi nowego buduje to tylko oborę na bydło mięsne.
A czy na mięsne bydło potrzebna obora chyba zadaszenie wystarczy
Z tą ceną na starą chudą krowę to chyba przesadziłeś jak u nas za byka hf można dostać ok 6+vat zł za kilogram. Może gdzieś tam tyle płacą, ale pewnie tam gdzie nas niema, albo udają że tyle płacą i rolnik zostaje z fakturą bez kasy. Nasz klimat nie za bardzo nadaje się do odchowu cieląt pod zadaszeniem. Nawet w dobrych oborach mają kłopoty z chorobami płuc u bydła a co tu mówić o przewiewnych wiatach.
Stara krowa ma DNA wołowe a wołowina jest od wieprzowiny pewnie 3 x droższa więc pewnie dlatego jest od tucznika droższa
z tymi bydłem mięsnym to się pomału robi jak z tucznikiem powstałym z importowanego warchlaka , tylko gnój zostaje jak kupisz maluszka i dobrze policzysz
dobrze że chociaż krowa rodzi przeważnie jednego
Pisze bo mnie to szokowało jak zobaczyłem ile płacą za te starcia jak ja sprzedawałem to 2 zł za kilogram dostałem a teraz 5,50 zł i co jeszcze się nie opłaci to ja już nie rozumie
Po 2 zł były pewnie jak jeszcze nie byliśmy w uni i musieliśmy jeść sami albo pomagali bracia że wschodu
a teraz nam pomagają bracia z zachodu i świnie pewnie będą po 2 zł .
Pisze bo mnie to szokowało jak zobaczyłem ile płacą za te starcia jak ja sprzedawałem to 2 zł za kilogram dostałem a teraz 5,50 zł i co jeszcze się nie opłaci to ja już nie rozumie
w marcu tego samego roku jak weszlismy do uni zawoziłem krowy po 1,5 a byki po 3,1netto
nagle za 3mis było po 3zł i 5-5,50zł
To, co było, jest tym, co będzie, a to, co się stało, jest tym, co znowu się stanie,
Pisze bo mnie to szokowało jak zobaczyłem ile płacą za te starcia jak ja sprzedawałem to 2 zł za kilogram dostałem a teraz 5,50 zł i co jeszcze się nie opłaci to ja już nie rozumie
A zobacz jeszcze ile kosztują buty z dobrej bydlęcej skóry, a skóry z twojego kabana mielą i dodają do wyrobów z 30-40% zawartością mięsa, no chyba że da się z niej zrobić kiepskie rękawice robocze, ale to raczej z lochy
4.40 plus vat
4.40 plus vat
http://www.pinipolonia.com/cennik-skupu
Czy Ty nie potrafisz być obiektywny i obok TWOICH cen napisać chociażby te, które są średnie, nie mówię już najwyższe, bo tych nigdy nie podajesz. Za 30 szt minimum 5zł netto.
A waga od 145 do 155 kg cena 3.30 plus vat
miałem ci cos napisać ale i tak wszyscy wiedzą szkoda czasu
Sprzedam 200-250 warchlaków około 10 listopada 511485114
A waga od 145 do 155 kg cena 3.30 plus vat
To jest cena na skupie u Ciebie ? tak poważnie to pewni nikt Ci za tą cenę nie sprzeda ale cenę na cenniku można mieć i nawet 2 zł
dokładnie... ale i tak znajdzie się kilka desperatów co sprzedają do desperata 09
swój do swego ciągnie
U nas ceny bez zmian stabilizacja
4.30 plus vat
To agrobiznes dolał bezyny do ognia i cena 6 zł bedzie , ale za mieso !4 zł aby patrzec cena za żywca
10 gr do gory cena
20 groszy cena wzrosła i od poniedziałku znowu 20 gr w dół
4.40 plus vat
agent a te 4,4 to już po tej 20 groszowej obniżce czy jeszcze przed?
15-20gr w górę
Wieprzowina musi taniec , bo nikt nie bedzie tego jadł !
Dla nie jednych to dziwne , ale taka jest prawda zaraz mnie będziecie atakować , ale ja to mam w nosie pocieszcie sie tylko czas pokaze kto mial racje . A widze ze cały czas wygrywam bo gdzie jest to wasze 6 zł ? kowalskiego nie stac na tak drogie mieso . Jak chcecie rozumu złapac to prosze pytac sie młodych ludzi o zarobki ile zarabiają a w tedy mordy wydzierać głodny nie rozumie sytego !
http://www.portalspozywczy.pl/wieprzowi ... 85829.html